Буданов назвав умову для початку нового контрнаступу ЗСУ наступного року

Начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов вважає, що ЗСУ можуть розпочати новий контрнаступ наступного року. Однак, за словами генерал-лейтенанта, проведення масштабної військової операції можливе за однієї умови.

Кирило Буданов

Фото – unian.net

Воєначальник розповів, що якщо ЗСУ зможуть вести грамотну оборону, послаблювати сили «другої армії світу» та відновлювати свої, то наступного року захисники зможуть піти у новий контрнаступ, інформує «НБН» із посиланням на американське видання The Wall Street Journal.

Журналісти пишуть, що лондонський аналітичний центр Royal United Services Institute у своєму дослідженні дійшов висновку, що російські окупаційні війська досягнуть піку до кінця року і вже наступного зіткнуться з дефіцитом снарядів та бронетехніки.

Однак є ще один фактор, який вплине на здатність армії України розпочати контрнаступ у 2025 році – вирішення питання військової допомоги країні із США.

Начальник ГУР МОУ зазначив, що Вашингтону потрібно весь рік забезпечувати ЗСУ боєприпасами та технікою для підготовки масштабної військової операції. За словами генерала, «цікаве питання» – чи зможуть США це зробити.

Раніше головний розвідник України пояснив, чому активне застосування дронів на фронті не принесе вирішальної переваги ні Силам оборони, ні путінським військам.

Exit mobile version