Військове керівництво РФ на чолі з Шойгу бреше Путіну про ситуацію на фронті – ISW

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що глава Міністерства оборони РФ та військове керівництво країни-агресора брешуть кремлівському диктатору Володимиру Путіну про ситуацію на фронті в Україні. Аналітики звернули увагу на спільну нараду керівника МО із президентом.

Володимир Путін і Сергій Шойгу

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що 20 лютого відбулося засідання оборонного відомства держави-терориста за участю Шойгу та Путіна, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на те, що під час зустрічі глава Міноборони відверто брехав кремлівському диктатору про події на фронті в Україні.

Зокрема, путінський міністр заявив, що російські окупаційні війська нібито на лівому березі Херсонської області захопили село Кринки. Насправді «визволителі» не змогли вибити звідти Сили оборони.

Глава Кремля стверджував, посилаючись на слова командувача угрупуванням військ «Днепр» Михайла Теплинського, що у Кринках залишилася невелика кількість захисників. Проте Шойгу спростував заяву воєначальника та представив провальні спроби окупантів захопити населений пункт як успішно завершену операцію.

Також аналітики ISW пояснили, з якою метою Москва намагається показати успіхи «другої армії світу» на лівому березі Херсонської області.

Exit mobile version