Які дві країни перейшли до категорії недружніх для громадян України: результати соцопитування

Окрім Російської Федерації, Республіки Білорусь та Ірану все більше громадян України відносить до категорії недружніх держав Китайську Народну Республіку та Угорщину. Раніше респонденти ставилися до цих двох країн більш нейтрально, що підтверджують результати соціологічного дослідження.

Українці

Фото – Reuters

Соціологи групи «Рейтинг» повідомляють, що КНР та Угорщина для більшості українців перейшли до категорії недружніх держав. Результати опитування 10-11 лютого показали, що 58% респондентів вороже сприймають Китай, а 52% опитаних – сусідню Угорщину.

За результатами дослідження торік у червні ці дві країни громадяни України сприймали нейтральніше, інформує «НБН».

КНР відносили до категорії недружніх держав 34% респондентів, 52% – вважали її нейтральною. Водночас 42% учасників опитування вважали Угорщину ворожою країною, а 26% – нейтральною.

Також більшість українців, як і раніше, відносять до категорії ворожих держав РФ (97%), РБ (90%) та Іран (75%). Що цікаво, раніше Білорусь сприймали абсолютно вороже 56% респондентів.

Нагадаємо, соцопитування показало, чи підтримують громадяни Польщі надання пільг для українських біженців у своїй країні.

Exit mobile version