В ISW пояснили, чому Кремль та росЗМІ уникали згадок про другу річницю війни проти України

У вашингтонському Інституті вивчення війни звернули увагу на те, що представники російської влади та кремлівські пропагандисти уникали згадок про другу річницю війни проти України. Американські аналітики пояснили, чому у РФ утрималися від публічного обговорення цієї теми.

Війна в Україні

Фото – reuters.com

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що представники Кремля та російські ЗМІ уникали згадок про другу річницю війни проти України. На думку експертів, Москва утримуватиметься від публічного обговорення цієї теми як мінімум до «переобрання» Володимира Путіна на пост президента РФ, інформує «НБН».

В Інституті вивчення війни вважають, що після виборів кремлівський диктатор не приховуватиме від громадян непопулярні заходи, які стосуються так званої «СВО», наприклад, мобілізацію.

В ISW звернули увагу на те, що низка російських державних телеканалів в ефірі 24 лютого не згадувала про річницю так званої «спецоперації».

Аналітики припускають, що представники Кремля та ЗМІ РФ не коментували цю тему, щоб не привернути увагу до нездатності держави-терориста досягти своїх військових цілей у сусідній країні з огляду на колосальні втрати армії Путіна та зберегти апатичність росіян стосовно війни.

Нагадаємо, в ISW розповіли, як військове керівництво РФ намагається «відбілити» свою репутацію.

Exit mobile version