У Повітряних силах пояснили, чому не завжди вдається перехопити усі «Шахеди» на підльоті до Одеси

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чому не завжди вдається знищити всі ударні безпілотники та ракети, які запускають російські війська, на підльоті до Одеси. Полковник пояснив, що на ефективність роботи ППО впливає географічне розташування обласного центру.

Юрій Ігнат

Фото – ukrinform.ua

В ефірі національного телемарафону представник ПС ЗСУ розповів, що сили протиповітряної оборони не завжди можуть збити всі БПЛА та ракети «другої армії світу» на підльоті до Одеси через специфіку географічного розташування обласного центру, інформує «НБН».

Полковник зазначив, що це густонаселене місто, розташоване на узбережжі Чорного моря, має великі будівлі та інфраструктуру. За словами Ігната, через географічні особливості розташування ППО в районі населеного пункту побудовано так, що не завжди вдається збивати повітряні цілі на підступах до нього.

Нагадаємо, що 2 березня російські окупаційні сили вдарили по Одесі дронами-камікадзе. Внаслідок обстрілу багатоповерхового будинку загинуло 12 осіб, з них – 5 дітей. В ОК «Південь» пояснили, як армія Путіна спромоглася завдати масштабних руйнувань.

Exit mobile version