ЗМІ підрахували втрати військово-транспортної авіації РФ з початку повномасштабної війни

Російські журналісти повідомили кількість військово-транспортних літаків, яку «друга армія світу» втратила за два роки повномасштабної війни РФ проти України.

Літак Іл-76 ЗС РФ

Фото – ria.ru

Видання «Верстка» підрахувало, що 10 військово-транспортних літаків російських окупаційних військ було пошкоджено або втрачено з початку повномасштабного вторгнення в Україну, інформує «НБН» із посиланням на Kreschatiс.

Журналісти пишуть, що першою втратою військово-транспортної авіації армії Путіна став Ан-26, який у перший день великої війни впав за 130 км від українського кордону на території Воронезької області, всі, хто був на борту, загинули. Пізніше влітку в Рязанській області розбився Іл-76, 5 із 9 членів екіпажу загинули.

У березні 2023 року на Ульянівському авіаційному заводі вибухнув під час випробувань Іл-76МД-90А. Через два місяці внаслідок удару БПЛА по аеродрому в Брянській області було пошкоджено Ан-124, який ЗС РФ не використовували. У серпні дрони «відвідали» псковський аеродром, вразивши чотири Іл-76.

ЗМІ зазначає, що за три неповні місяці цього року армія Путіна втратила два військово-транспортні літаки, перший з них збили 24 січня в Бєлгородській області. У російському оборонному відомстві стверджували, що на борту було 74 особи, з них 65 – українські військовополонені. Усі вони, як стверджують у МО РФ, загинули.

12 березня в Іванівській області впав Іл-76, у Шойгу заявили, що всі 8 членів екіпажу та 7 пасажирів загинули.

Нагадаємо, в ISW пояснили, чому командування ЗС РФ, незважаючи на значні втрати своєї авіації, продовжить жертвувати на фронті в Україні бойовими літаками.

Exit mobile version