Удари по російським НПЗ: ЗМІ підрахували кількість атак на підприємства за початок 2024 року

З початку цього року безпілотники активно завдають ударів по нафтопереробних заводах на території Російської Федерації. ЗМІ підрахували кількість таких атак на підприємства країни-агресора.

Атака дрона на НПЗ в Нижегородській області РФ

Фото - ria.ru

Видання The Insider повідомило, що з початку цього року сталося 15 атак ударних дронів на 13 НПЗ у дев’яти регіонах держави-терориста, із них вісім підприємств зазнали значних пошкоджень, інформує «НБН».

Як пишуть журналісти, загальна потужність нафтопереробних заводів, по яких били безпілотники, становить 178 мільйонів тонн на рік. У восьми НПЗ із значними пошкодженнями встановлена потужність становить 83 мільйони тонн на рік.

У матеріалі ЗМІ зазначається, що кампанія повітряних ударів по таких підприємствах на сьогодні торкнулася лише 46 мільйонів тонн на рік потужностей переробки НПЗ, враховуючи лише достовірно пошкоджені установки первинної переробки «чорного золота».

У виданні уточнюють, що цей показник становить 14% усієї потужності нафтопереробних підприємств країни-агресора та 17% від переробленого росіянами «чорного золота» торік.

За словами співрозмовника журналістів у нафтовій галузі, ймовірно, наступними мішенями для БПЛА стануть найбільші у РФ НПЗ на території Самарської та Рязанської областей.

Нагадаємо, 17 березня дрони вдарили по нафтопереробному заводу у Слов’янську-на-Кубані Краснодарського краю. У СБУ підтвердили атаку на це підприємство, повідомивши подробиці операції.

Exit mobile version