Окупанти намагаються просуватися у напрямку Часового Яру: в ISW оцінили загрозу оточення чи захоплення міста

У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли про спроби росіян просунутися у напрямку Часового Яру Донецької області, оцінивши загрозу оточення чи захоплення міста.

Часів Яр

Фото – a.trip-impressions.com

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що торік у листопаді ЗС РФ розпочали локалізований наступ на Бахмутському напрямку з метою повернення території, яку деокупували ЗСУ під час контрнаступу влітку 2023 року, а також захоплення Часового Яру, інформує «НБН».

Експерти пишуть, що за останні чотири місяці «визволителі» змогли досягти лише незначних тактичних успіхів поблизу Бахмута. Зараз, судячи з усього, армія Путіна намагатиметься прорвати укріплення у формі кільця поблизу Часового Яру, побудовані захисниками.

У середині минулого місяця росіяни планували під Бахмут перекинути додаткові сили з-під Авдіївки, проте їм довелося відмовитися від цього, щоби підтримувати темпи наступів у цій зоні фронту.

Аналітики зазначають, що в результаті окупанти не змогли зосередити в районі Бахмута додаткові сили і невідомо, чи достатньо у ворога особового складу, щоб розпочати наступ на Часів Яр. Експерти вважають, що найближчими місяцями населеному пункту не загрожує оточення чи захоплення.

Раніше розвідка Великобританії пояснила, чому армія Путіна сповільнила наступ під Авдіївкою.

Exit mobile version