Сирський назвав причини виходу українських захисників із Авдіївки

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський назвав причини відходу Сил оборони з Авдіївки Донецької області, розповівши, чим обернувся наступ на місто для військ Російської Федерації.

Олександр Сирський

Фото – facebook.com/MinistryofDefence.UA

В інтерв’ю «Укрінформу» головком ЗСУ розповів, що українським захисникам довелося виходити з Авдіївки, оскільки російські загарбники мали суттєву перевагу у силах та засобах штурмових підрозділів, інформує «НБН».

За словами воєначальника, армія Путіна постійно накривала місто КАБами, що порушило цілісність української оборони. Це дозволило окупантам поступово просуватися вперед.

Також, як зазначив Сирський, однією з причин відходу захисників із Авдіївки стала нестача артилерійських снарядів. Через дефіцит таких боєприпасів Сили оборони не могли вести ефективну контрбатарейну боротьбу.

Генерал пояснив, що він хотів уникнути оточення воїнів та зберегти їм життя, тому ухвалив рішення про вихід ЗСУ із міста. У ході цих боїв, на жаль, понад 25 захисників потрапили у полон.

Воєначальник нагадав, що в той же час наступ «другої армії світу» на Авдіївку обернувся для неї суттєвими втратами 47 186 окупантів. Головком ЗСУ додав, що про це навряд чи розповідатимуть по російському телебаченню.

Раніше в 3-й ОШБр повідомили про ситуацію в районі Авдіївки, розповівши, де намагаються просунутися російські війська.

Exit mobile version