Чотири країни НАТО – бажана мета: ЗМІ розповіли, де Путін хоче відкрити наступний фронт

Кремлівський диктатор Володимир Путін після України хоче відкрити новий фронт на Балканах, зокрема російського лідера цікавлять чотири держави-члени НАТО у цьому регіоні.

Володимир Путін

Фото – dw.com

Колишній верховний головнокомандувач НАТО Джеймс Ставрідіс у матеріалі для Bloomberg зазначає, що у разі поразки України у війні з РФ главі Кремля логічно звернути увагу на Молдову, на території якої він створив псевдореспубліку, повідомляє «НБН».

За словами адмірала ВМС США у відставці, для диктатора існує й інша бажана мета – Західні Балкани, зокрема чотири держави-члени Альянсу: Північна Македонія, Хорватія, Чорногорія та Албанія. Також потенційними цілями для Путіна, як він уточнив, є Сербія, Косово, Боснія та Герцеговина.

Ставрідіс зазначив, що лідер Росіян вважає, що з відкриттям фронту на Балканах він зможе розширити вплив своєї країни та підірвати взаємодію Північноатлантичного Альянсу та Євросоюзу. Втручання НАТО у підтримання порядку у цьому регіоні, як розраховує глава РФ, відверне увагу членів блоку від допомоги Україні.

Раніше у Буданова заявили, що після «переобрання» на пост президента Росії Путін зосередиться на протистоянні з країнами НАТО.

Exit mobile version