Павлюк прокоментував ухилення від ТЦК та пояснив необхідність мобілізації в Україні

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк прокоментував ухилення військовозобов'язаних від ТЦК. Також генерал-лейтенант пояснив необхідність мобілізації, закликавши громадян знайти у собі мужність поповнити лави захисників.

Олександр Павлюк

Фото – unian.net

На своїй Facebook-сторінці воєначальник пояснив, що Силам оборони не вистачає людей. Він нагадав, що техніка сама не поїде, дрон не полетить і зброя не стрілятиме, тому підрозділи ЗСУ потрібно постійно поповнювати, інформує «НБН».

Генерал зазначив, що він розуміє бажання співвітчизників жити мирним життям, проте, якщо не вигнати ворога з нашої землі – мирного життя для українців взагалі не буде.

Воєначальник закликав громадян знайти мужність поповнити ряди захисників, підкресливши, що нікому не вдасться відсидітися, коли вирішується доля країни. Він нагадав, що Силам оборони потрібні різні спеціалісти – медики, інженери, кухарі, водії тощо.

Павлюк, говорячи про ухилення від ТЦК, нагадав, що у військкоматах працюють воїни та ветерани, які не є прохачами чи агітаторами. Він наголосив, що держава не дасть права порушити права цивільних осіб, але й не дозволить порушувати права військовослужбовців.

Воєначальник запевнив, що якщо українці приходять до ТЦК самостійно або отримують повістку, це не означає, що вони завтра поїдуть на фронт. Військовозобов’язаним потрібно пройти ВЛК, потім пройти базову загальновійськову підготовку, яка триває місяць.

Раніше глава України Володимир Зеленський розповів, скільки росіян має намір набрати Кремль до армії Путіна на 1 червня.

Exit mobile version