В ISW пояснили, що заважає ЗСУ планувати оборону чи успішний контрнаступ

У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, що заважає ЗСУ планувати оборону чи успішний контрнаступ в умовах активізації наступальних операцій ЗС РФ уздовж всієї лінії фронту в Україні.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що російські окупаційні сили прискорили темпи наступу вздовж усієї лінії фронту. Американські експерти звернули увагу на те, що 4 квітня ЗС РФ провели механізовану атаку ротного рівня у напрямку Часового Яру Бахмутського району Донецької області, інформує «НБН».

Аналітики зазначили, що її результати свідчать про те, що загарбники успішно компенсують ймовірне збільшення втрат особового складу та техніки.

У звіті наголошується, що український лідер Володимир Зеленський та представники командування армії України заявили про те, що затримки західної допомоги змусили захисників поступитися ворогові ініціативою на фронті. Ця проблема заважає ЗСУ планувати оборону чи успішний контрнаступ. Експерти вважають, що затримки постачання від союзників змушують військовослужбовців України накопичувати матеріальні засоби.

Крім того, через затяжні дебати в США щодо продовження підтримки Києва ЗСУ доведеться приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони за рахунок боротьби з ініціативою обмеження військового потенціалу військ держави-терориста або планування майбутнього контрнаступу.

Раніше в ISW вказали на ознаки підготовки країни-агресора до довготривалої конфронтації із Північноатлантичним Альянсом.

Exit mobile version