ЗМІ розповіли про нову тактику атак ЗС РФ на енергосистему України

Західні журналісти заявили, що російські війська змінили тактику обстрілів енергетичних об'єктів України. Внаслідок цих ворожих атак країна зазнала збитків більше, ніж у 2022-2023 роках.

Дніпровська ГЕС

Фото – unian.net

Британське видання Financial Times заявило, що «друга армія світу» змінила тактику завдання ударів по українській енергетичній інфраструктурі, інформує «НБН».

Раніше росіяни проводили масовані атаки, проте зараз вони зосередилися на обстрілах високоточними ракетами електростанцій у менш захищених регіонах. Журналісти пишуть, що деякі з них можливо до наступного сезону холодів відновити не вдасться.

ЗМІ, посилаючись на заяви Києва, зазначає, що збитки від масованих ударів ЗС РФ з енергетики не такі масштабні, проте гірші, ніж під час зим у попередні два роки.

У період з 22 по 29 березня загарбники обстріляли дві ГЕС та сім ТЕС, при цьому вони не чіпали енергетичну інфраструктуру столиці, оскільки ППО Києва одна з найкращих у країні. За даними журналістів, деякі зі станцій, зокрема поблизу кордону РФ на Харківщині, було повністю зруйновано.

Раніше глава Міненерго пояснив, чому путінські війська повернулися до атак на енергетичну інфраструктуру нашої країни.

Exit mobile version