У Повітряних силах повідомили подробиці нічної масштабної атаки окупантів на Україну

Речник Повітряних сил ЗСУ майор Ілля Євлаш розповів деталі масштабного обстрілу енергетичної системи України російськими окупаційними військами у ніч на четвер, 11 квітня.

Ракетний удар по Україні

Фото – radiosvoboda.org

В ефірі національного телемарафону майор повідомив, що повітряна тривога тривала майже з 22:00 до 6:00. Під час атаки на енергетичні об’єкти в Україні армія Путіна використовувала майже все, що є в її арсеналі, інформує «НБН».

Речник ПС ЗСУ зазначив, що російські загарбники використовували стратегічні бомбардувальники-ракетоносії Ту-95МС. Бойові літаки злітали в районі аеродрому «Оленья» у Мурманській області РФ.

Євлаш уточнив, що ворог вдарив по Україні 20 крилатими ракетами типу Х-101/Х-555, з них 16 збила протиповітряна оборона. Також загарбники піднімали у повітря 8 надзвукових винищувачів МіГ-31К, носіїв гіперзвукових ракет «Кинжал». ЗС РФ запустили по нашій країні 6 аеробалістичних ракет.

Окрім цього, вночі «друга армія світу» атакувала енергетичну інфраструктуру країни 40 дронами-камікадзе «Шахед».

Представник Повітряних сил ЗСУ додав, що росіяни обстріляли Харків ракетами С-300/С-400, атакуючи різні райони обласного центру, аби уразити важливу інфраструктуру.

Як повідомлялося, у Силах оборони півдня України розповіли, що є «передвісником» масованих ударів військ РФ по Україні.

Exit mobile version