У ISW заявили, що дефіцит систем ППО у ЗСУ допомагає окупантам захоплювати Часів Яр

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомляють, що нестача комплексів ППО в України може стати вирішальним фактором окупації Часового Яру Донецької області російськими військами.

ППО України

Фото – facebook.com/kpszsu

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що через дефіцит установок ППО в Україні путінські війська активізували завдання ударів КАБами по прифронтових територіях і населених пунктах, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на заяву глави МЗС України Дмитра Кулеби в інтерв’ю виданню The Washington Post про потребу Сил оборони у ЗРК Patriot для відбиття атак ЗС РФ, зокрема балістикою.

В Інституті вивчення війни повідомляють, що Києву в умовах обстрілів доводиться робити складний вибір між захистом великих населених пунктів у тилу за допомогою установок ППО чи активних районів на фронті.

Дефіцит систем протиповітряної оборони України армія Путіна використовує для руйнування критичної інфраструктури країни, обмеження її потенціалу ВПК, а також для завдання повітряних ударів по позиціях захисників на передовій.

У середині лютого цього року росіяни використали розріджене покриття ППО вздовж фронту для окупації Авдіївки. В ISW вважають, що зараз активізацію атак КАБами ЗС РФ застосовують під час наступу на Часів Яр.

Раніше американські аналітики повідомили про зміну тактики «другої армії світу» в районі Часового Яру.

Exit mobile version