У Генштабі Естонії розповіли про «тактику амеби» окупантів на фронті в Україні

Начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії Енно Миц заявив, що російські загарбники на війні проти України застосовують «тактику амеби». Генерал-майор пояснив, у чому вона полягає.

Російський окупант

Фото – ria.ru

Глава Генштабу Естонії зазначив, що ЗС РФ активізували завдання ударів по Харкову. Генерал вважає дивом те, що це місто, яке знаходиться поблизу зони бойових дій, ще не знищене, інформує «НБН» з посиланням на ERR.

Миц повідомив, що «друга армія світу» намагається розширити лінію фронту, щоб змусити ЗСУ розширити оборону та спровокувати її виснаження. Для цього російські окупаційні сили застосовують «тактику амеби».

За словами воєначальника, у путінських військ немає можливостей для глибокого прориву в Україні. Проте загарбники проштовхуються скрізь, жертвуючи своєю живою силою та технікою, розраховуючи, що одного разу з’явиться така можливість.

Начальник Генштабу стверджує, що ЗС РФ мають можливість обстрілювати Харків, проте у них немає можливості окупувати обласний центр. Армія Путіна може одним махом пробитися через місто, проте для його утримання росіянам потрібно більше сили, чого їм сьогодні не вистачає.

Генерал додав, що два роки тому у загарбників було набагато менше військ, ніж зараз, проте рівень підготовки окупантів та командування залишається низьким, на рівні групових рот.

Нагадаємо, в ОК «Південь» розповіли про нову тактику «другої армії світу» в районі села Роботине Запорізької області.

Exit mobile version