В ISW пояснили, чому окупанти можуть захопити Часів Яр швидше, ніж Бахмут та Авдіївку

У вашингтонському Інституті вивчення війни припустили, чому війська Російської Федерації можуть захопити Часів Яр Донецької області швидше, ніж вони окупували Бахмут та Авдіївку.

Часів Яр

Фото - соцмережі

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що ворог постійно ставить нереалістичні цілі щодо свого просування на фронті в Україні. Проте, командування путінських військ, певно, переконане, що дефіцит снарядів у захисників дозволить армії Путіна окупувати Часів Яр за кілька тижнів, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на заяву головкома ЗСУ Олександра Сирського. Генерал розповів, що командування ЗС РФ наказало окупантам захопити місто до 9 травня.

Такі терміни говорять про впевненість військового керівництва держави-терориста в тому, що армія Путіна зможе окупувати Часів Яр швидшими темпами, ніж Бахмут торік у травні та Авдіївку у лютому 2024-го.

В ISW припускають, що війська РФ справді можуть просуватися швидше на цьому напрямку у зв’язку з тривалою нестачею боєприпасів і систем ППО у Сил оборони України.

Раніше американські аналітики повідомили про зміну тактики ЗС РФ у районі Часового Яру.

Exit mobile version