У ЦПД прокоментували повідомлення щодо наступу окупантів на Сумську область

У Центрі протидії дезінформації прокоментували російські повідомлення щодо підготовки армією Путіна наступу на Сумську область, щоби відтягнути резерви ЗСУ з Харківщини.

Російські окупанти

Фото – ria.ru

Пропаганда РФ використовує сюжети українських журналістів про навчання прикордонників для поширення фейків щодо підготовки ЗСУ до наступу на Курську область країни-агресора з території Сумщини, що призведе до посилення бойових дій у регіоні.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на ЦПД.

Паралельно рупори Кремля заявляють, що окупанти готують наступ на Сумщину, щоб нібито відтягнути резерви українських сил з-під Куп’янська Харківської області. У ЦПД зазначили, що такі фейкові повідомлення – частина російської кампанії «пропаганда страху».

Такою дезінформацією ворог хоче виправдати щоденні удари по Сумській області та хоче посіяти паніку серед місцевих жителів, щоб якнайбільше людей виїхало з прикордонних регіонів.

У ЦПД підкреслили, що «друга армія світу» не має достатньої кількості резервів для початку наступальних операцій у Сумській області.

Нагадаємо, глава ГУР МОУ Кирило Буданов спрогнозував терміни масштабного наступу путінських військ, вказавши на його ключову мету.

Exit mobile version