У ВМС пояснили, чому РФ посилила авіаційне патрулювання моря, але не виводить кораблі

Речник Військово-морських сил, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що росіяни не виводять свої бойові кораблі у Чорне чи Азовське море, при цьому вони посилили авіаційне патрулювання акваторії.

Чорноморський флот ВМС РФ

Фото – reuters.com

В ефірі національного телемарафону речник ВМС ЗСУ заявив, що на даний момент у Чорному та Азовському морях немає бойових суден «другої армії світу». За його словами, кораблі путінських окупаційних сил перебувають у пункті базування, інформує «НБН».

Плетенчук пояснив, що російські загарбники досі шукають рішення для зміни ситуації в акваторії, зокрема, вони посилили повітряне патрулювання.

Однак, незважаючи на такі дії окупантів, ситуація залишається такою самою, як і протягом березня – росіяни просто не здійснюють виведення своїх бойових кораблів у море через загрозу ударів ЗСУ.

Раніше представник Військово-морських сил прокоментував статтю британського видання про плани України щодо ліквідації Керченського мосту. Журналісти заявили, що незаконно побудовану росіянами конструкцію у Криму Сили оборони мають намір знищити до середини літа.

Exit mobile version