В ISW оцінили атаки на військові об’єкти РФ у Джанкої, Самарі, Казані та Мордовії

У середу, 17 квітня, Сили оборони України атакували військові об'єкти армії РФ у Джанкої, Самарі, Казані та Республіці Мордовія. У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили ці удари.

Вибухи в Джанкої 17 квітня

Фото - скріншот із відео

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що 17 квітня українські сили атакували всі законні цілі у тимчасово захопленому Криму та в країні-агресорі, націлившись на ППО, авіацію та можливості радіолокаційного виявлення ЗС РФ, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на удар по військовому аеродрому в Джанкої, де базується армія ППО Південного військового округу РФ і 39-й окремий вертолітний полк держави-терориста.

Аналітики заявили, що на цю авіабазу окупанти перекинули гелікоптери Ка-52, Мі-8, Мі-25М та Мі-28, які надали «другій армії світу» наступальні та оборонні переваги. Однак у ISW не знайшли візуальних свідчень пошкодження цієї техніки внаслідок «бавовни».

Паралельно цього ж дня ГУР МОУ атакувало авіаційний завод у Казані, РЛС «Контейнер» у Мордовії та знищило гелікоптер Мі-8 на аеродромі «Кряж» у Самарі.

Експерти зазначають, що обстріли військових об’єктів путінських окупаційних сил на території Криму та РФ, мабуть, це скоординована та широкомасштабна серія атак на авіацію, ППО та можливості радіолокаційного виявлення армії Путіна.

Нагадаємо, ЗМІ розкрили втрати загарбників внаслідок удару по авіабазі у Джанкої.

Exit mobile version