Командувач Нацгвардії оцінив можливість захоплення Харкова

Командувач Національної гвардії України бригадний генерал Олександр Півненко висловився про плани країни-агресора щодо захоплення Харкова, оцінивши можливості «другої армії світу» для досягнення цієї мети.

Олександр Півненко

Фото – liga.net

Воєначальник в інтерв’ю виданню LIGA.net заявив, що війська Російської Федерації можуть захопити Харків, проте це їм не вдасться, назвавши причину, інформує «НБН».

За словами бригадного генерала, армія Путіна здатна діяти лише за класичним сценарієм – наступати на одному напрямку, відволікаючи на двох-трьох. Для Харкова така тактика «визволителів» буде важкою, оскільки потрібно буде постійно захищати критичну та цивільну інфраструктуру.

Командувач НГУ зазначив, що «другій армії світу» потрібно буде воювати роки, щоби захопити обласний центр. Півненко закликав згадати, скільки часу у ЗС РФ пішло на окупацію Бахмута та Авдіївки Донецької області.

Як вважає воєначальник, росіянам легше змінити владу у своїй країні та відмовитися від своїх планів, ніж захопити місто, поклавши ще тисячі путінських солдатів.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни у США оцінили ймовірність наступу військ країни-агресора на Харків найближчим часом.

Exit mobile version