Євлаш розповів, як Україна захищатиме винищувачі F-16 на своїх аеродромах

Речник Повітряних сил ЗСУ майор Ілля Євлаш пояснив, як Україна має намір запобігати атакам «другої армії світу» на американські винищувачі F-16, які незабаром отримає від союзників, на своїх аеродромах.

Винищувач F-16

Фото – reuters.com

Представник ПС ЗСУ повідомив, що Україна має низку напрацювань для безпечного розміщення західної авіації на території країни, щоб вона могла ефективно виконувати бойові завдання та захищати небо, інформує «НБН».

В ефірі національного телемарафону майор розповів, що після появи F-16 у країні ЗСУ зможуть проводити різні операції з відбиття повітряних атак армії Путіна та ударів по ворогові, проте для цього потрібно правильно підготувати місця базування винищувачів.

За словами Євлаша, для розміщення західних бойових літаків необхідні колосальні кошти, оскільки йдеться про підземні сховища та бункери. Тому зараз Україна займається підготовкою місць базування авіації.

Речник ПС ЗСУ уточнив, що розташування американської авіації буде розосереджено по різних типах злітних смуг, де загарбникам буде важко виявити винищувачі. Крім цього, військові застосовуватимуть різні методи, щоб ввести ворога в оману.

Раніше глава Міноборони США Ллойд Остін розповів, коли в Україні з’являться перші F-16.

Exit mobile version