Плетенчук пояснив важливість повернення контролю над островом Нестрига на Херсонщині

У неділю, 28 квітня, головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що захисники звільнили острів Нестрига на Херсонщині. Начальник пресцентру Сил оборони Півдня України капітан третього рангу Дмитро Плетенчук пояснив важливість повернення під контроль України цієї території.

Морська піхота України

Фото – facebook.com/uafmarines

В ефірі «Громадського радіо» речник оперативного командування «Південь» розповів, що звільнення острова Нестрига, який розташований у дельті Дніпра на території Білозерського району на Херсонщині, суттєво підвищить якість контрдиверсійних заходів, інформує «НБН».

За словами начальника пресцентру, локації, які не дозволяють російським загарбникам наближатися до позицій Сил оборони, мають значення. Плетенчук розповів, що довгий час острів Нестрига вважався сірою зоною.

Представник Сил оборони Півдня пояснив, що окупанти зазвичай використовують подібні місця, тому повернення острова під контроль ЗСУ позбавив його можливої присутності «визволителів».

Раніше речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук розповів, завдяки чому ЗСУ вдається утримувати село Кринки Херсонської області.

Exit mobile version