Військовий експерт відповів, чи можуть росіяни підготуватися до появи F-16 у ЗСУ

Військовий експерт, полковник запасу Петро Черник відповів, чи можуть російські окупанти підготуватися до появи американських винищувачів F-16 у ЗСУ, розповівши, у боротьбі з якими цілями буде ефективна західна авіація.

Винищувач F-16

Фото – USAF

В ефірі національного телемарафону експерт заявив, що «друга армія світу» не готова і не зможе підготуватися до боротьби з винищувачами F-16, які невдовзі з’являться у захисників, інформує «НБН».

За словами Черника, найголовніше в американських літаках – система прицілювання. Західні винищувачі ефективно боротимуться з російськими носіями КАБів, зокрема з Су-34.

Полковник запасу ЗСУ уточнив, що два F-16 – це 12 ракет. Якщо Су-34 армії Путіна зможе ухилитися від перших двох ракет, третя та четверта точно його знайдуть.

Також, як зазначив експерт, у війні важливим є фактор несподіванки, тому, враховуючи, що американські літаки рухаються зі швидкістю 2400 кілометрів на годину, ворог не зможе їх засікти.

Черник переконаний, що як тільки перші одиниці західної авіації з’являться в небі над країною, ЗС РФ будуть зазнавати серйозних втрат. Українці дізнаються про це, коли надійдуть повідомлення про падіння Су-34 «неприродним способом».

Нагадаємо, як повідомили у Повітряних силах, перші F-16 можуть з’явитися в Україні вже після Великодня.

Exit mobile version