Євлаш розповів про особливості ракети Х-59, яку почали активно застосовувати окупанти

Речник Повітряних сил ЗСУ майор Ілля Євлаш розповів про особливості високоточної авіаційної ракети Х-59, яку війська Російської Федерації почали частіше запускати по Україні.

Ілля Євлаш

Фото - скріншот із відео

Прессекретар ПС ЗСУ в ефірі телеканалу «Ми – Україна» розповів про авіаційні ракети Х-59, які ЗС РФ почали частіше застосовувати для ударів по нашій країні, інформує «НБН».

За словами майора, Х-59 – ракета середнього радіусу дії, яка летить зі швидкістю до 1000 км/год та призначена для ураження надводних та наземних об’єктів. ЗСУ можуть боротися з нею, використовуючи засоби протиповітряної оборони, такі як Patriot, NASAMS та IRIS-T.

Речник Повітряних сил зазначив, що «друга армія світу» має ракети Х-69 – покращений вид Х-59, який має більше ударної здібності.

Євлаш додав, що перевозити ракети Х-59 можуть бойові літаки армії Путіна Су-17М, Су-24М, Су-25, Су-27СМ, Су-30, Су-34, Су-35 та Су-57.

Як повідомлялося, речник ПС ЗСУ відповів, чи зможуть американські винищувачі F-16 розпочати бойову роботу одразу в день прибуття у нашу країну.

Exit mobile version