Ходжес вказав на пріоритетні цілі для атак ракетами ATACMS та винищувачами F-16

Екскомандувач військами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці, старший радник НАТО з логістики Бен Ходжес перерахував пріоритетні цілі для ударів ЗСУ балістичними ракетами ATACMS та винищувачами F-16.

Бен Ходжес

Фото – АР

Колишній командувач американських військ у Європі в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» розповів, як Сили оборони України можуть застосовувати ракети ATACMS та винищувачі F-16, інформує «НБН».

Ходжес нагадав слова глави Пентагону Ллойда Остіна, який заявив, що ЗСУ можуть використовувати ракети ATACMS, як вони хочуть. Радник НАТО зазначив, що тепер немає сміховинних обмежень для застосування цієї зброї.

За словами Ходжеса, пріоритетними цілями для ударів захисників балістикою є логістика, штаби та артилерія «другої армії світу». Він переконаний, що ATACMS допоможуть Силам оборони зробити Крим непридатним для ЗС РФ. Також найкраще використання цих ракет – застосування для знищення Керченського мосту.

Говорячи про F-16, екскомандувач військ США в Європі висловив впевненість у тому, що командування ЗСУ знайде найкращі цілі для цих винищувачів. Західні літаки можна використовувати різними способами, наприклад, як частину ППО для збиття ракет або проти артилерії ворога для підтримки наземних операцій захисників.

Раніше Ходжес оцінив можливість прориву загарбників углиб України.

Exit mobile version