В ISW перерахували завдання, які потрібно виконати ЗСУ для початку великого контрнаступу

У вашингтонському Інституті вивчення війни назвали ключові завдання, які необхідно виконати Збройним силам України для початку масштабного контрнаступу у 2024 чи 2025 році.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

В аналітичному матеріалі ISW проаналізували статтю радника глави США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана для видання Financial Times. Чиновник заявив, що наступного року Сили оборони України мають намір провести контрнаступ для повернення захоплених РФ територій після того, як захисники цьогоріч зупинять просування ЗС РФ завдяки американській допомозі, пише «НБН».

За словами представника адміністрації Байдена, зброя від США не зможе «миттєво переключити рубильник» ситуації на полі бою, тож протягом невизначеного часу армія Путіна зможе незначно просунутися. Завдяки американській підтримці ЗСУ зможуть у 2024 році утримувати лінію фронту.

Аналітики ISW зазначають, що для проведення контрнаступу цього чи наступного року Силам оборони України необхідно виконати низку завдань: стабілізувати лінію фронту після інтеграції у передові підрозділи військової допомоги США, запобігти значному просуванню ворога, захиститися від літніх наступів росіян, а також вирішити проблеми з людськими ресурсами.

Окрім цього, за словами експертів, здатність захисників провести контрнаступ та звільнити захоплені РФ території також залежить від низки неприйнятих рішень на Заході, в Україні та державі-терористі.

Раніше у ISW розповіли, як росіяни можуть спробувати дестабілізувати ситуацію в Україні, оцінивши загрозу для Сум та Харкова.

Exit mobile version