Атаки українських безпілотників на НПЗ у Росії замінюють західні санкції – ЗМІ

Американські журналісти заявили, що удари українських БПЛА по нафтопереробних заводах на території держави-терориста роблять те, що не спромоглися західні антиросійські санкції.

Атака БПЛА на НПЗ у Нижньокамську РФ

Фото – 360tv.news

Американське видання Foreign Affairs пише, що з жовтня Сили оборони України щонайменше 20 разів вдарили по нафтопереробних підприємствах на території РФ. Дрони б’ють по НПЗ, щоб скоротилися доходи Москви від продажу «чорного золота» та війська Путіна не отримували паливо, інформує «НБН».

За даними журналістів, до кінця березня українські Сили оборони знищили близько 14% нафтопереробних потужностей країни-агресора, змусивши Москву на півроку ввести заборону на вивезення бензину за кордон.

США розкритикували Україну за удари по НПЗ, проте, як зазначає ЗМІ, такі заяви Вашингтона недоречні. Обстріли таких підприємств не впливають на обсяг нафти, який РФ може видобути або відправити на експорт, вони знижують її здатність перетворювати «чорне золото» на нафтопродукти.

Видання заявило, що удари Сил оборони по цих підприємствах зробили те, чого не змогли досягти західні санкції проти РФ. Кампанія атак на НПЗ держави-терориста приносять Україні вигоду з обмеженим ризиком.

Раніше в МЗС України називали умову, за якої Київ розгляне відмову від ударів по НПЗ у РФ.

Exit mobile version