Начальник поліції Харківщини прокоментував обстріли Вовчанська, розповівши про тактику ворога

Начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко прокоментував обстріли Вовчанська російськими загарбниками. За його словами, ЗС РФ використовують традиційну тактику «випаленої землі».

Вовчанськ

Фото - t.me/prokuratura_kharkiv

В ефірі «Українського Радіо Харкова» Тимошко заявив, що Вовчанськ за три останні доби постраждав так, як не страждав з початку російського вторгнення у 2022 році. ЗС РФ використовують велику кількість КАБів для обстрілів міста, інформує «НБН».

За словами начальника поліції Харківщини, авіаційні бомби вагою 250 та 500 кілограм зносять багатоповерхові будівлі, перетворюючи Вовчанськ на Бахмут чи Мар’їнку. Ціллю для ворога є не лише бійці ЗСУ, а й рятувальники з правоохоронцями, тож для евакуації цивільних використовують бронемашини.

Тимошко зазначив, що «друга армія світу» застосовує у Вовчанську традиційну тактику «випаленої землі»: спочатку накривають артилерійським вогнем, потім скидають авіаційні бомби та заходять на територію. З цієї причини будь-яка людина, яка не залишить місто, постраждає від ворожого удару.

Раніше у міській військовій адміністрації розповіли, коли буде евакуйовано все населення Вовчанська.

Exit mobile version