Буданов припустив, що окупанти можуть розпочати наступ у напрямку Сум

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов припускає, що після початку наступу на Харківщині російські загарбники можуть піти у напрямку Сум.

Кирило Буданов

Фото – pravda.com.ua

В інтерв’ю американському виданню The New York Times генерал розповів, що Сили оборони України протягом кількох діб стабілізують ситуацію на Харківщині, проте ЗС РФ можуть піти у напрямку Сум, інформує «НБН».

Начальник ГУР МОУ очікує, що на Харківщині атаки армії Путіна триватимуть ще 3-4 дні, ЗСУ зможуть зміцнити свої позиції та стабілізувати фронт. Після цього, за словами воєначальника, російські загарбники можуть розпочати новий наступ на північ від регіону, в Сумській області.

Журналісти також цитують українського офіцера, який діє поблизу кордону із РФ на Сумщині, Павла Величка. Військовослужбовець повідомив, що останнім часом росіяни посилили обстріл околиць обласного центру.

Офіцер не знає, чи це має якесь значення, оскільки окупанти і раніше завдавали ударів по цих місцях. У будь-якому випадку Сили оборони у регіоні перебувають у повній бойовій готовності.

Нагадаємо, на початку травня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявляв, що росіяни мають план захоплення Харкова і Сум.

Exit mobile version