Соцопитування КМІС показало, скільки українських біженців і за яких умов мають намір повернутися з Європи

Дослідження Київського міжнародного інституту соціології показує, що лише половина українських біженців готова колись повернутися з Європи до рідної країни. Переселенці розповіли, за яких умов вони готові їхати додому.

Виїзд українців за кордон

Фото - armyinform.com.ua

Результати соцопитування КМІС показали, що орієнтовно лише половина біженців з України, які зараз живуть у ФРН, Чехії та Польщі, готова колись повернутися додому, інформує «НБН».

Переселенці також перерахували умови, за яких вони готові їхати до рідної країни. 34% респондентів заявили, що якщо у населеному пункті, куди вони хочуть повернутися, працюватиме критична інфраструктура, вони приїдуть додому. Стільки ж опитаних мають намір залишити Європу, якщо в їхньому населеному пункті в Україні буде безпечно.

26% учасників дослідження готові їхати додому, якщо їхнє житло не буде зруйновано, або його відремонтують чи нададуть нове. Такий же відсоток українців має намір повертатися до рідної країни лише після завершення війни.

Для 16% респондентів для повернення в Україну важливо насамперед знайти там роботу, 13% – знайти у своєму населеному пункті для дітей дитсадок чи школу. 4% опитаних мають намір їхати додому, якщо їхній населений пункт буде звільнений від російських загарбників.

12% українців зізналися, що мають намір залишатися в тій європейській країні, де вони перебувають зараз або переїхати в іншу іноземну державу. 6% опитаних не визначились із відповіддю, 0,4% респондентів назвали інші причини для повернення на батьківщину.

Раніше соціологи з’ясували, скільки громадян України готові до мобілізації у ЗСУ.

Exit mobile version