Секретар РНБО пояснив, чому США повинні скасувати заборону на застосування американської зброї по цілях у РФ

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Литвиненко пояснив, чому США мають дозволити ЗСУ уражати цілі на території держави-терориста за допомогою американської зброї.

Олександр Литвиненко

Фото – rnbo.gov.ua

Секретар РНБО у коментарі британському виданню Financial Times назвав заборону на застосування американської зброї для ЗСУ по території РФ «абсолютно несправедливою» і закликав Вашингтон зняти відповідне обмеження, інформує «НБН».

За словами чиновника, Сили оборони України повинні мати можливість бити по об’єктах на території країни-агресора, оскільки атаки на російські НПЗ, склади зброї та логістичні центри допоможуть завадити новому наступу путінських окупаційних сил.

Литвиненко також згадав про наступ армії Путіна в Харківській області. Він зазначив, що захисники виконали велику роботу, щоб зупинити просування окупантів у регіоні, і змогли стабілізувати ситуацію.

Секретар РНБО додав, що у ЗС РФ на сьогодні недостатньо сил для захоплення Харкова, проте не виключено, що росіяни у майбутньому спробують це зробити.

Нагадаємо, у Міноборони США відповіли на заклик України дозволити захисникам завдавати ударів по території РФ американською зброєю.

Exit mobile version