Військовий експерт розкрив реальну мету Путіна у Харківській області

Військовий аналітик Петро Черник заявив, що реальна мета кремлівського диктатора Володимира Путіна на Харківщині – спровокувати масову втечу українців із прикордонного регіону, зокрема з обласного центру.

Наслідки ракетного удару РФ по Харкову 23 січня

Фото - t.me/synegubov/8108

Військовий експерт розповів, що російські окупанти наступом на Харківщині розраховували спровокувати велику гуманітарну кризу, спричинену втечею жителів обласного центру та регіону, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Черник нагадав, що Харків – великий військово-промисловий хаб для ЗСУ, там у великій кількості випускається бронетехніка з радарами та ракетами. Путін хотів, щоб із міста виїхали 300-400 тисяч осіб, які є робочими руками на військових підприємствах.

За словами аналітика, також росіяни наступу у Харківській області намагалися відволікти сили та засоби ЗСУ, особливо артилерію, з інших напрямків і частково ворог зміг досягти своєї мети.

Окрім того, діями загарбників у прикордонні області РФ намагалася здійснити та інформаційно-психологічний тиск.

Нагадаємо, заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін висловився про атаки ЗС РФ на Харківщині та оцінив загрозу наступу армії Путіна на Сумську область.

Exit mobile version