Євлаш пояснив, чому пілоти, які завершили навчання на F-16, поки не повертатимуться в Україну

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що пілоти, які завершили навчання на винищувачах F-16 у США, поки що не повертатимуться в Україну. Майор розповів, що чекає на льотчиків.

Ілля Євлаш

Фото - скріншот із відео

Представник ПС ЗСУ в ефірі національного телемарафону повідомив, що льотчики, які у штаті Арізона США закінчили навчання на американських винищувачах F-16, ще не повертаються додому, інформує «НБН».

За словами майора, пілоти з Америки вирушають в Європу, де продовжать підготовку до польотів на західній авіації, щоб потім прибути у рідну країну та продовжити виконання завдань.

Євлаш пояснив, що льотчикам та інженерам, які працюватимуть з американськими бойовими літаками, потрібно постійно вчитися. Фахівці після повернення в Україну ділитимуться досвідом із колегами.

Речник Повітряних сил додав, що перші багатофункціональні винищувачі F-16, які прибудуть в країну, ЗСУ використовуватимуть для виконання завдань з патрулювання та завдання ударів по російських загарбниках на лінії зіткнення.

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв’ю глава держави Володимир Зеленський розповів, скільки F-16 має отримати Україна для паритету з державою-терористом.

Exit mobile version