Військовий експерт пояснив, чому цей місяць стане рекордним для ЗС РФ із втрат

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко пояснив, чому цей місяць стане рекордним для «другої армії світу» із втрат на фронті в Україні.

Втрати РФ на війні в Україні

Фото – zsu.gov.ua

В ефірі телеканалу «Еспресо» експерт зазначив, що у травні рівень втрат путінських окупаційних сил на фронті в Україні зріс, що підтверджують звіти Генерального штабу ЗСУ, інформує «НБН».

За словами Коваленка, цей місяць стане рекордним для армії Путіна із втрат, оскільки російські загарбники намагаються відкривати нові фронти. Щомісячна мобілізація в країні-агресорі складає 30 000 осіб, у травні окупанти втратили більше цієї кількості. Відповідно, тепер РФ потрібно набирати у війська до 40 000 бійців.

Аналітик вважає, що Кремль може знову оголосити «часткову» мобілізацію або проводити її приховано, збільшуючи вимоги щодо набору в окупаційну армію до 40-60 тисяч осіб.

У свою чергу Києву потрібно звертатися до союзників із закликом постачати Україні ту зброю, яка дозволяє максимально ефективно знищувати велику кількість живої сили ЗС РФ. Також важливо ліквідовувати військові об’єкти загарбників на території РФ, що допоможе запобігати передислокації ворожих військ та посиленню їхніх підрозділів.

Нагадаємо, глава України Володимир Зеленський висловився щодо ставлення кремлівського диктатора до втрат його армії у Харківській області.

Exit mobile version