У ЗСУ пояснили, чим загрожує Харкову захоплення села Липці

Нацгвардієць, командир 3-го батальйону оперативного призначення бригади «Спартан» Олександр «Білий» Букатар пояснив стратегічне значення села Липці на Харківщині та чим загрожує його захоплення обласному центру.

Харків

Фото – objectiv.tv

Військовослужбовець в ефірі «Київ24» розповів, що оборона села Липці на Харківщині має велике значення, оскільки населений пункт знаходиться на відстані артилерійського пострілу по обласному центру, інформує «НБН».

За словами захисника, якщо російські окупаційні сили захоплять село, то район Харкова Північна Салтівка, який дуже страждав у 2022 році, опиниться під вогнем РСЗВ путінських військ.

Нацгвардієць уточнив, що висоти в населеному пункті дозволять ЗС РФ обстрілювати з артилерії значну частину обласного центру, зокрема під ударом ворога опиниться Кільцева дорога, яка є важливою для логістики.

З цих причин, як наголосив військовий, село Липці – стратегічно важливе місце і росіяни не просто так прагнуть встановити над ним контроль.

Нагадаємо, минулого тижня глава держави Володимир Зеленський повідомив, що РФ концентрує війська поблизу кордону України, щоби продовжити наступ на Харків.

Exit mobile version