ЗМІ дізналися, чому у Зеленського відмовилися від «економічного бронювання» від мобілізації

ЗМІ повідомляють, що в Офісі президента України відмовилися від «економічного бронювання» від мобілізації. Журналісти пояснили, чому керівництво країни не реалізовуватиме цю ідею.

Офіс президента України

Фото – facebook.com/president.gov.ua

Видання «РБК-Україна», посилаючись на джерело в ОПУ, повідомило, що у Зеленського відкинули ідею «економічного бронювання» з низки причин, інформує «НБН».

За словами співрозмовника видання, у Генштабі побоюються, що «економічне бронювання» не вирішить проблему з нестачею кадрів, буде сприйняте українцями як офіційний відкуп від мобілізації та викличе негативну реакцію військовослужбовців. Тому командування ЗСУ виступило категорично проти цієї ідеї.

Водночас, через це не потраплять до бюджету 200 мільярдів гривень, які треба чимось покрити. В ОПУ розраховують, що очікуване підвищення податків частково вирішить цю проблему.

У коментарі ЗМІ голова комітету ВРУ з питань фінансів Данило Гетманцев заперечує зв’язок між питаннями бронювання та підвищення податків. За словами чиновника, податки підвищуватимуть у будь-якому разі.

Як повідомлялося, у Міністерстві оборони України розповіли, чи планують розсилати повістки військовозобов’язаним через додаток «Резерв+».

Exit mobile version