Зеленський повідомив про звільнення з російського полону ще 75 українців

Глава держави Володимир Зеленський повідомив, що у п'ятницю, 31 травня, додому з полону повернулися 75 військових та цивільних українців. Обмін із країною-агресором відбувся вперше з лютого цього року.

Обмін полоненими

Фото - t.me/V_Zelenskiy_official

Лідер українців у своєму Telegram-каналі повідомив про повернення додому 71 військовослужбовця та 4 цивільних. За словами президента, весь цей час не припинялася робота щодо звільнення наших громадян із полону.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що за період повномасштабної війни з РФ вдалося повернути на батьківщину 3210 українців, інформує «НБН».

Зазначимо, що сьогодні з полону було звільнено 37 захисників, у тому числі 13 бійців ВМС, 2 воїнів Повітряних сил. Повернулися додому 7 прикордонників, 21 нацгвардієць, 6 бійців територіальної оборони та 4 цивільних жінок.

Фото — t.me/V_Zelenskiy_official
Фото — t.me/V_Zelenskiy_official
Фото — t.me/V_Zelenskiy_official
Фото — t.me/V_Zelenskiy_official

Сьогоднішній обмін став 52-м обміном полоненими із країною-агресором із початку повномасштабної війни. Активну участь у поверненні українців додому взяли ОАЕ.

Як повідомлялося, аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни пояснили, чому Москва постійно звинувачує Україну в тому, що вона відмовляється проводити обмін полоненими.

Exit mobile version