В ISW пояснили, чому Україні важливо збивати ворожу авіацію над територією РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни переконані, що Україна має дозволити збивати авіацію «другої армії світу» над територією Російської Федерації за допомогою ЗРК Patriot. Аналітики пояснили важливість такого кроку.

ЗРК Patriot

Фото – AP Photo / Czarek Sokolowski

В аналітичному матеріалі ISW сказано, що нещодавно 10 країн-партнерів Києва повністю або частково скасували обмеження для ЗСУ на застосування їхньої зброї для обстрілів об’єктів на території держави-терориста, інформує «НБН».

Американські експерти пояснили, що тепер ЗСУ отримали можливість використовувати західні системи ППО для ударів по вогневих точках ЗС РФ і плацдармах окупантів у прикордонні та в небі країни-агресора.

Захисники у прифронтових зонах раніше збивали ворожі літаки, зокрема у лютому цього року вони «відмінусували» кілька одиниць авіації загарбників, які били КАБами по Авдіївці. Тому Сили оборони зможуть повторити такі дії для захисту Харківщини та обласного центру від ударів росіян із території держави-терориста.

Аналітики нагадали слова глави України про те, що якщо ЗСУ отримають і розгорнуть на Харківщині дві ЗРК Patriot, «друга армія світу» не зможе окупувати обласний центр.

При цьому Україні важливо отримати зняття заборони на удари західною зброєю по авіації армії Путіна над російською територією, оскільки два ЗРК Patriot на півночі Харківщини матимуть обмежену ефективність у захисті від атак ЗС РФ.

Раніше в ISW розповіли про проблеми, з якими зіткнуться Повітряні сили ЗСУ після прибуття винищувачів F-16 в Україну.

Exit mobile version