Путін випадково проговорився про щомісячні втрати РФ на війні в Україні – ISW

Кремлівський диктатор Володимир Путін назвав правдиві дані щодо щомісячних втрат «другої армії світу» на війні в Україні. На це звернули увагу у вашингтонському Інституті вивчення війни.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що глава Кремля назвав втрати ЗС РФ на війні в Україні і ця цифра близька до кількості мобілізованих росіян, якими щомісяця поповнюють армію Путіна, інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що, за словами диктатора, щомісяця на війні в Україні гинуть 5000 загарбників. Відповідно, за цей період близько 15 000 окупантів отримують поранення, якщо враховувати стандартне співвідношення поранених до вбитих як 3:1.

Аналітики зазначили, що вони не мають можливості підтвердити озвучені незмінним лідером росіян дані, проте ця цифра збігається з нижньою межею повідомлень української сторони щодо втрат «другої армії світу».

Зокрема, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк на початку минулого місяця повідомляв, що путінські окупаційні сили щомісяця втрачають від 25 000 до 30 000 пораненими та вбитими.

Крім того, у січні заступник начальника ГУР МОУ Вадим Скібіцький заявляв, що РФ вербує на війну проти нашої країни близько 30 000 осіб щомісяця.

Також в ISW пояснили, чому глава Кремля змінив загрозливу риторику на адресу Заходу.

Exit mobile version