В ISW назвали два фактори, за яких ЗСУ ефективно використовуватимуть винищувачі F-16

У вашингтонському Інституті вивчення війни назвали два фактори, за яких Сили оборони максимально ефективно застосовуватимуть американські багатофункціональні винищувачі F-16.

Винищувач F-16

Фото – USAF

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що, за даними американського видання Politico, навчальні центри в США, Данії та Румунії можуть навчити роботі з F-16 лише обмежену кількість українських льотчиків. ЗМІ стверджує, що така ситуація склалася через проблеми з доступними місцями для підготовки пілотів, інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що для повноцінної ескадрильї із 20 бойових літаків потрібні 40 пілотів. При цьому така кількість льотчиків підготується лише до кінця наступного року і на той час Сили оборони не зможуть максимально ефективно застосовувати передану західну авіацію.

За словами аналітиків, ЗСУ зможуть результативно застосовувати американські літаки для підтримки своїх наземних операцій за двох факторів.

По-перше, захисники мають знищити достатню кількість комплексів протиповітряної оборони на території держави-терориста. По-друге, Україні потрібно підготувати достатню кількість льотчиків та своєчасно отримати необхідну кількість F-16.

Раніше аналітики ISW розповіли про додаткові проблеми, з якими зіткнуться ПС ЗСУ після отримання F-16.

Exit mobile version