Розвідка Великобританії пояснила, чому РФ активно вербує африканців у армію Путіна

Розвідка Великобританії повідомила, що країна-агресор активізувала вербування у путінські окупаційні сили громадян держав Глобального Півдня. Це пов’язано з тим, що Російська Федерація вже не має можливості поповнювати армію в'язнями.

РФ вербує африканців у армію Путіна

Фото – rbc.ru

Британська розвідка звернула увагу на заяви ГУР МОУ 28 травня про активізацію спроб росіян вербувати африканців у «другу армію світу», пише «НБН» з посиланням на сторінку Міноборони Сполученого Королівства в соцмережі Х.

У звіті сказано, що РФ зосередила зусилля щодо набору бійців у путінські окупаційні сили в країнах Центральної Африки – Руанді, Конго, Уганді та Бурунді. Громадянам цих держав за участь у бойових діях в Україні Москва пропонує реєстраційний бонус на суму $2000, щомісячну зарплату у розмірі $2200 та обіцянку надати громадянство РФ.

Відомство пояснило, що Росія за рахунок завербованих африканців намагається поповнити втрати армії Путіна в Україні та підтримати її наступальну активність на кількох напрямках фронту.

Ресурс в’язнів у країні-агресорі вже вичерпано, а оголошення нового етапу мобілізації небезпечне для Володимира Путіна, адже попередня хвиля таких заходів була непопулярна в РФ для кремлівського диктатора і призвела до рекордного дефіциту робочої сили.

Раніше у Луганській ОВА повідомили, що росіяни посилили примусову мобілізацію на тимчасово захоплених територіях регіону.

Exit mobile version