Скільки українців вважають, що владу потрібно критикувати навіть під час війни – результати соцопитування

Дані дослідження Київського міжнародного інституту соціології показали, що більшість українців вважають, що вони мають право критикувати владу навіть під час війни, проте бачать оцінку діяльності керівництва країни по-різному.

Мітинг біля КМДА

Фото – novyny.live

За результатами проведеного КМІС з 16 по 22 травня соцопитування, 81% українців вважає, що в період війни варто критикувати діяльність керівництва країни, інформує «НБН».

Водночас більшість респондентів (50%) зазначають, що варто критикувати окремі невдалі рішення влади, проте такі оцінки її роботи мають бути в конструктивних рамках, зваженими, щоб не розхитувати ситуацію в суспільстві.

При цьому 31% опитаних заявив, що критика діяльності керівництва України має бути жорсткою та безкомпромісною, оскільки лише таким тиском можна змусити його виправити свої помилки.

13% українців вважають, що на час війни будь-яка критика влади є неприпустимою, щоб не розхитувати ситуацію в країні. 5% учасників дослідження не змогли визначитися із відповіддю.

Нагадаємо, рівень довіри українців до глави держави Володимира Зеленського продовжує падати. Результати опитування КМІС показали, як змінилися показники з початку війни.

Exit mobile version