В ISW прокоментували обмежене вторгнення ЗС РФ на Сумщину, оцінивши ситуацію в Рижівці

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що російські загарбники 9 червня здійснили обмежене вторгнення через державний кордон України у селі Рижівка Сумської області. Аналітики розповіли, що стоїть за діями окупантів.

Село Рижівка на Сумщині

Фото – day.kyiv.ua

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що російські диверсанти здійснили обмежене вторгнення на Сумщину, просунувшись на 730 метрів углиб регіону. Загарбники зайшли до села Рижівка, розташованого на кордоні з Курською областю РФ, проте не встановили там значної чи постійної присутності, інформує «НБН».

Ватажок чеченських бойовиків Рамзан Кадиров заявляв, що підрозділи полку «Ахмат» брали участь у вторгненні та нібито окупували Рижівку, чому американські експерти не знайшли візуального підтвердження.

Речник оперативно-тактичного угруповання військ «Сіверськ» Вадим Мисник 10 червня повідомляв, що в населеному пункті, який є «сірою зоною» через близькість до кордону РФ, діяла невелика ворожа ДРГ. Він уточнив, що у ЗСУ ще з зими знали про знали про чеченські підрозділи, які діють у прикордонні.

Аналітики пишуть, що частина російських пропагандистів підтримала заяву Кадирова щодо захоплення Рижівки, натомість інші «військкори» назвали дії окупантів у прикордонній зоні Сумщини рейдом чи заперечили окупацію села.

У звіті ISW сказано, що раніше ЗС РФ проводили обмежені наземні атаки поблизу державного кордону із Сумською областю. Експерти припускають, що обмежене вторгнення росіян у регіон 9 червня відповідає попереднім обмеженим транскордонним вторгненням.

Раніше російський вкид щодо захоплення Рижівки пояснив керівник ЦПД.

Exit mobile version