Назад не повернемося – Пашинян заявив, що Вірменія вийде із ОДКБ

Глава уряду Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна вийде із ОДБК і більше не повернеться в організацію, яка де-факто контролюється РФ. За словами прем’єр-міністра, Єреван вирішить, коли зробить відповідний крок.

Нікол Пашинян

Фото – rbc.ru

У середу, 12 червня, прем’єр-міністр Вірменії під час виступу в парламенті відреагував на заяви опозиційного депутата про те, що в Єревані висловлюють невдоволення ОДКБ, однак не залишають організацію, інформує «НБН» із посиланням на «Радио Азатутюн».

«Ви нас цим лякаєте? Вийдемо», – заявив політик.

За словами глави уряду, Вірменія розпрощається з військовим альянсом, який де-факто контролюється Росією, і влада вирішить, коли здійснити відповідний крок.

«Назад не повернемося, іншого шляху немає», – наголосив Пашинян.

Окрім цього, прем’єр-міністр звинуватив колишню владу країни в тому, що вона вступила в «союз-бульбашку», члени якого спільно з Азербайджаном планували війну проти Вірменії.

Нагадаємо, що у лютому Пашинян повідомив, що Вірменія призупинила свою участь у ОДКБ. Пізніше глава уряду пояснив, що Єреван вимагає роз’яснень від партнерів в організації щодо їхньої зони відповідальності стосовно його країни. За словами прем’єра, в ОДКБ не зробили передбачені статутом кроки під час вторгнення Азербайджану до Вірменії у 2021 та 2022 роках.

Як повідомлялося, голова Радфеду РФ Валентина Матвієнко звинуватила спікера парламенту Вірменії у русофобії після його заяви про Україну.

Exit mobile version