У Раді пояснили відтермінування з ухваленням законопроекту про демобілізацію

Голова Комітету ВРУ з нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Завітневич пояснив відтермінування з ухваленням законопроекту про демобілізацію, розповівши про підготовку документа.

ЗСУ

Фото – president.gov.ua

Голова Комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони в інтерв’ю «ВВС Україна» нагадав, що норма про демобілізацію для тих, хто відслужив 36 місяців, була виключена із закону про мобілізацію через ситуацію на фронті. Проте Міноборони та Генштаб ЗСУ зараз готують відповідний документ, інформує «НБН».

За словами нардепа, говорити про терміни демобілізації можна буде за два-три місяці, коли з’являться результати мобілізації. Завітневич зазначив, що згідно зі стандартом та досвідом минулих бойових дій людина може брати участь у повномасштабній війні до року.

Депутат зазначив, що в нашій країні цей термін минув уже давно і захисникам важко воювати понад два роки. Однак, якби норму про демобілізацію було ухвалено раніше, вона створила б величезні ризики, оскільки в деяких підрозділах досвідчені воїни, на яких спираються, пішли в один момент.

Раніше член Комітету ВРУ з національної безпеки та оборони Федір Веніславський відповів, чи буде в Україні економічне бронювання.

Exit mobile version