Як у Бахмуті, але у прискореному режимі – у ЗСУ висловилися про удари окупантів по Вовчанську

Командир підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Денис Ярославський повідомив про ситуацію у Вовчанську Харківської області. За його словами, ворог продовжує стирати місто лиця з землі.

Вовчанськ

Фото – instagram.com/libkos

Ярославський розповів, що Сили оборони змогли стабілізувати ситуацію на Харківському напрямку, проте Вовчанськ через близьке розташування до кордону регулярно обстрілюється з боку країни-агресора, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Військовослужбовець зазначив, що у місті відбувається те саме, що було у Бахмуті Донецької області, проте у більш прискореному режимі. ЗС РФ щодня атакують Вовчанськ із повітря.

Водночас, за словами командира підрозділу розвідки Сухопутних військ, Харків став менше страждати від обстрілів КАБами завдяки тому, що союзники України дозволили ЗСУ бити західною зброєю по території РФ.

Ярославський зазначив, що Київ має отримати винищувачі F-16, проте надання авіації не є панацеєю, система захисту в Україні має бути комбінованою з використанням західних систем протиповітряної оборони.

Військовий додав, що зараз у ЗСУ мають бути можливості атакувати ворога в тилу на відстані близько 150 кілометрів від державного кордону, щоб знищувати аеродроми, з яких піднімаються літаки армії Путіна для обстрілів України.

Раніше в ОСУВ «Хортиця» повідомили про загородзагони кадирівців на Харківщині, які виставило командування ЗС РФ для стримування дезертирів.

Exit mobile version