Буданов повідомив про спробу окупантів посилити ППО в Криму новітніми ЗРК С-500

Начальник Головного управління розвідки МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов повідомив, що окупанти намагаються посилити протиповітряну оборону тимчасово захопленого Криму новітніми російськими ЗРК С-500.

Кирило Буданов

Фото – rbc.ua

Начальник ГУР МОУ в ефірі національного телемарафону розповів, що «друга армія світу» на території тимчасово захопленого Криму намагається посилити свою протиповітряну оборону, що, як він зазначив, «цілком очевидно».

За словами генерала, для цього окупанти розмістили на півострові новітні російські зенітні ракетні системи С-500, інформує «НБН».

Зазначимо, що ці ЗРК призначені для боротьби із БПЛА, крилатими ракетами, балістичними ракетами середньої дальності, літаками та низькоорбітальними супутниками. Вартість одного комплексу – близько $600 мільйонів. Водночас, експерти заявляють, що РФ перебільшує можливості С-500.

Також воєначальник відповів на запитання журналістки, чи використовують росіяни зараз Кримський міст у військових цілях. Буданов заявив, що поки існує цей транспортний перехід, ЗС РФ його використовуватимуть. На даний момент по ньому окупанти перевозять особовий склад, вантажів їде менше.

Як повідомлялося, у Генштабі ЗСУ розповіли про втрати загарбників внаслідок удару по їхньому ППО в Криму 12 червня.

Exit mobile version