Плетенчук пояснив, чому РФ почала рідше використовувати «Калібри», розповівши про нову тактику ворога в Чорному морі

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розкрив, чому окупанти почали рідше використовувати крилаті ракети «Калібр». Також він розповів про нову тактику ворога у Чорному морі.

Дмитро Плетенчук

Фото – facebook.com/Taclbery

В інтерв’ю виданню «РБК-Україна» пресофіцер розповів, що тривала перерва у використанні «Калібрів» російськими загарбниками пов’язана з оперативним переміщенням військово-морської бази із Криму до Новоросійська. При цьому самі крилаті ракети та системи підзарядки залишилися на тимчасово окупованому півострові, інформує «НБН».

Речник ВМС ЗСУ зазначив, що поки що ворог зміг обладнати в Новоросійську перезарядку підводних човнів ракетами, при цьому невідомо, чи зміг він вирішити цю проблему для надводних кораблів.

Плетенчук додав, що «Калібри» армія Путіна вже не використовує як самостійний вид зброї, оскільки їхня ефективність уже не така висока, як була на початку повномасштабної війни. Тепер росіяни застосовують ці ракети лише під час комбінованих атак.

Представник ВМС України додав, що «визволителі» обрали нову тактику у Чорному морі – формат підводних човнів, які також з’являються і в Азовському морі. Зараз постійно позмінно в акваторії перебуває одне таке судно.

Як повідомлялося, аналітики ISW пояснили, навіщо РФ відправила свої кораблі на Кубу.

Exit mobile version