В ISW вказали на напрямок фронту, де армія Путіна готує новий наступ

У вашингтонському Інституті вивчення війни зазначають, що російські окупаційні сили найближчими днями можуть активізуватись у районі кордону Донецької та Запорізької областей, розпочавши новий наступ.

Російські окупанти

Фото - ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що «друга армія світу» намагається посилити тиск у районі села Старомайорське Донецької області. Така активність загарбників свідчить про можливий наступ на цій ділянці фронту, інформує «НБН».

За словами американських експертів, ЗС РФ у неділю, 16 червня, продовжували обмежені наступальні дії в районі кордону Донецької та Запорізької областей. При цьому немає інформації, що російські окупанти змогли просунутися в цій зоні фронту.

В Інституті вивчення війни зазначають, що Генеральний штаб ЗСУ також заявляв, що 15-16 червня точилися бої поблизу села Старомайорське та селища Урожайне.

Окрім цього, у військовому відомстві уточнювали, що армія Путіна вдарила по Старомайорському до 54 некерованими плануючими бомбами. Аналітики вважають, що російські загарбники таким чином готуються до наземних атак поблизу населеного пункту найближчими днями.

Нагадаємо, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко назвав напрямки, на які росіяни перекидають техніку через тимчасово окуповане місто.

Exit mobile version